30.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 14:51

Ministrul Transporturilor decide azi cum vom circula cu metroul și ce măsuri se vor lua în transportul public

spot_img
Fiecare transport public în parte – metroul, autobuzul, microbuzul, trenul – va avea propriile măsuri de siguranță, după data de 15 mai, a declarat Lucian Bode, ministrul Tranporturilor.
În privința metroului, Bode a subliniat că trenurile vor circula la capacitate maximă, astfel încât timpii de așteptare să nu fie mai mari de 2-3 minute, respectiv 6-7 minute.
 
“Vineri avem o discuţie clară despre măsurile pe care le vom lua pe fiecare mod de transport în parte, începând cu data de 15 mai. (…) Ne-am adresat Ministerului Afacerilor Interne pentru a ne sprijini, pentru că la metrou, mai întâi, trebuie să ne asigurăm că accesul se face în condiţii de siguranţă. În staţii, de asemenea, se păstrează distanţa. Noi venim cu maximum de trenuri posibil în această perioadă, astfel încât timpii de aşteptare să fie între 2-3 minute, respectiv 6-7 minute, în funcţie de staţiile Metrorex”, a afirmat ministrul Transporturilor, prezent la conferinţa de presă de la Uzina Dacia Mioveni.
 
Bode a subliniat că instituţiile statului au obligaţia să vină „cu un set de reguli pentru tot ceea ce înseamnă transportul public, fie că vorbim despre cursele speciale, cursele regulate, fie că vorbim despre transportul cu metroul”. Şeful de la Transporturi a precizat că în zilele următoare vor fi anunţate măsurile concrete care urmează să fie luate pentru fiecare mod de transport în parte.
El a mai explicat că în urma unei reuniuni cu statele membre din Comisia Europeană, s-a decis, ca până pe data de 15 mai, Comisia Europeană să dea un set de recomandări care vor fi aplicate de toate statele membre.
Foto click.ro