Ministrul sănătății, Victor Costache, a demisionat în plină criză de coronavirus

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia joi dimineață, după ce aseară a înaintat planul testării tuturor bucureștenilor pentru coronavirus.

Conform unor surse oficiale citate de antena3.ro, secretarul de stat Nelu Tătaru este interimar la conducerea Ministerului Sănătății.

Guvernul anunțase, în această dimineață, că premierul Ludovic Orban urmează să facă declarații de presă la Palatul Victoria, la ora 10.30.

În cursul serii de ieri, Costache a declarat pentru Știrile ProTV că întreaga populație a Capitalei va fi testată pentru chipe medicale urmând să meargă din ușă în ușă pentru a-i testa pe bucureșteni.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Ministrul Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu  vor fi tratați în spitale exclusiv dedidate combaterii epidemii.

Demisia ministrului Sănătății vine în plină criză a epidemiei de coronavirus, în care au fost critici privind lipsa de materiale de protectie din spitale și testarea redusă în cazul COVID-19.

NICIUN COMENTARIU