12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 23:14

Ministrul sănătății, previziune sumbră: 20.000 de cazuri pe zi în octombrie

spot_img

Ministrul interimar al sănătății Cseke Attila anunță că vârful pandemiei se va înregistra la jumătatea lunii octombrie când, România se va confrunta chiar și cu 20.000 de cazuri de infectărări cu Covid-19 pe zi.

„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 (de noi infectări pe zi – n.red.)”, a spus Cseke Attila la Digi24.

Acesta a precizat că va trebui făcută o analiză după ce trece această pandemie pentru a vedea cum a fost gestionată. În ceea ce privește numărul actual de paturi destinate pacienților bolnavi de Covid, ministrul a arătat că „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”.

Ministrul sănătății a mai anunțat că, în zilele următoare, două spitale vor fi transformate în unități COVID. Este vorba de Spitalul Malaxa şi Spitalul Sf. Ioan, care au mai fost spitale COVID anterior. Ministru a adăugat că, dacă va fi necesar, şi alte unități vor fi transformate în spitale doar pentru pacientii Covid.

În ceea ce privește situația de la nivel național, Cseke Atila a declarat că a cerut DSP-urilor un plan de reducere treptată a activităților medicale non-COVID.

                                                                                          Cora Dumitrescu