21.1 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 22:46
No menu items!

Ministrul Sănătății ne „lămurește” buștean: „S-ar putea să… M-aș feri să… Fie că, fie că…”

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, ne „lămurește” după verificările dispuse tot de ea, cu privire la numărul real al deceselor de coronavirus din țara noastră.

S-ar putea ca niciodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie”, a anunțat Ioana Mihăilă, la Europa FM.

Întrebată despre raportul referitor la decesele de coronavirus, ministrul s-a referit doar la cel preliminar, prezentat deja: ”Raportul prelimiar arată că raportarea în diverse baze de date nu a dat rezultate similare. Cam asta a fost concluzia. Nu aş ajunge la cifre încă”.

Întrebată despre cifra vehiculată, de peste 5.000 de decese în plus faţă de cele înregistrate oficial, ministrul Sănătăţii a afirmat: ”M-aş feri să spun că se adaugă morţi, sau că se scad morţi sau că se ascund morţi. Concluziile pe care le avem ca urmare a raportului preliminar arată că, în diferite baze de date, prin diferite metode de raportare, s-au obţinut rezultate diferite. S-ar putea ca niciuna dintre ele să nu ne dea un rezultat exact, aşa cum s-ar putea ca niciodată să nu ştim câte persoane au decedat de COVID în această pandemie. Fie că nu au fost raportate corect, fie că nu au fost înregistrate corect, fie că nici măcar nu au fost diagnosticate”.

Ministrul Sănătății a anunțat pentru joi, ora 10, o conferință de presă pentru prezentarea raportului referitor la decesele de coronavirus. Ioana Mihăilă se va prezenta și săptămâna viitoare, pe marginea același subiect, în Parlament, la solicitarea PSD.

E. Stan