joi, 25 februarie 2021 - 6:25

Ministrul Sănătății, la cuțite cu șeful vaccinării

Ministrul Sănătății i-ar fi pus gând rău, lui Valeriu Gheorghiță, intenționând să-i golească atipica funcție de atribuții, scriu jurnaliștii de la Adevărul. Replica a venit însă, la scurt timp, chiar de la premierul Florin Cîțu, care i-a reamintit ministrului că întregul comitet de coordonare a vaccinării ține de Palatul Victoria. 

„Eu nu am auzit de așa ceva și știți foarte bine că CNCAV este în subordinea premierului. La mine nu au ajuns așa ceva”, spune la Europa FM Florin Cîțu.

 

Premierul recunoaște însă că e la curent cu tensiunea dintre cei doi oficiali.

„Acum, dacă oamenii discută și au opinii diferite, până la urmă e normal să ai opinii diferite când vrei să faci un lucru bun. Dezbaterea este ceea ce am încurajat, dar nu are nicio atribuție dl. ministru dacă pleacă sau nu dl Gheorghiță”, conchide Cîțu.

Vlad Voiculescu are în plan mai multe schimbări în Ministerul Sănătății, mai mult einstituții  urmând să fie reorganizate, iar unii dintre șefi înlocuiți.

Valeriu Gheorghiţă a fost numit în noiembrie în fruntea CNCAV, atunci când liberalii erau singuri la guvernare, iar anunţul a fost făcut de preşedintele Klaus Iohannis.