13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:33
No menu items!

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă îl copiază pe Ceaușescu. Ne dă 100 lei pentru vaccinare

spot_img

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă a declarat, marți, după ședința coaliției de guvernare, că au avut loc discuții privind instituirea unui act normativ care să prevadă alocarea sumei de 100 lei pentru fiuecare persoană vaccinată complet. „Vă mai dau 100 lei majorare la pensia de urmaș”, spunea Nicolae Ceaușescu în decembrie 1989, înainte de a fugi din balconul Comitetului Central.

Ioana Mihăilă a spus că după discuțiile din coaliție, s-a convenit ca Guvernul să prevadă printr-o hotărâre alocarea sumei de 100 lei fiecărei persoane care a îndeplinit schema completă de vaccinare. Numai că „premiul” nu va fi dat și retroactiv, ci doar celor care se vor vaccina de la data apariției actului normativ. De asemenea, mnistrul Sănătății a afirmat că există și posibilitatea ca această sumă, de 100 lei, să fie dată în tichete de masă.

„În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă, şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Ioana Mihăilă.

La ultimul discurs de la balconul CC, în decembrie 1989, când începuseră huiduielile în piață, Nicolae Ceaușescu le promitea românilor un trai mai bun și majorarea pensiei de urmaș și a pensiei minime cu 100 lei.

M. Nedelcu