8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:14

Ministrul Sănătății invocă „starea de urgență”, dacă nu se aprobă alerta în Parlament

spot_img

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri seară, la Digi24, că nu a discutat cu liderul PSD Marcel Ciolacu despre prelungirea stării de alertă, dar că discuțiile cu Raed Arafat nu au ajuns la nicio concluzie. La rândul său, șeful DSU a explicat că discuțiile „urmează să se poarte la alt nivel”.

Tătaru nu a exclus, în cazul în care nu se prelungește starea de alertă și crește numărul infecțiilor și se aglomerează spitalele, să se instituie din nou stare de urgentă. „Daca avem o situatie nefavorabila, decizia este a dlui Presedinte”, a afirmat ministrul.

”Recomand o stare de alertă pentru a nu ajunge la această aglomerare de cazuri. Sper ca Parlamentul să înţeleagă, după discuţii cu premierul, că este necesară o stare de alertă care nu impune restricţii cum erau în primele 30 de zile”, a mai declarat Nelu Tătaru.

Despre cozile pe care bolnavii de cancer le fac la ușile institutelor oncologice, ministrul a afirmat că se produc din cauza managementului incapabil. Însă când a fost întrebat despre numirea unui patron de pompe funebre ca manager de spital la Neamț, ministrul s-a scuzat spunând că nu cunoștea folclorul local și războaiele politice.

„Nu este momentul, indiferent ca e PNL sau PSD, ca partidele sa lase spitalele astea si sa nu mai numeasca astfel de oameni?”, a fost intrebat Nelu Tătaru la Digi24. „Perfect de acord cu dvs. Sunt propuneri care vin din teritoriu. Indeplinesc conditiile, faci un ordin nestiind folclorului locului si luptele politice. Stiam ca este economist”, a zis Tătaru.

Raed Arafat a avut, miercuri, o întâlnire la Parlament, cu liderii PSD, Pro România și USR, cărora le-a explicat de ce trebuie prelungită starea de alertă.

”Au înțeles că este o problemă și că nu este gata. Fiecare are o altă opinie. Trebuie discutat pe linie politică soluția. Nu putem trata probleme pe alocuri, trebuie luate măsuri generale. Sunt trei niveluri, în România: stare normală, stare de alertă și stare de urgență. Noi nu suntem într-o stare normală.

În starea de alertă am putut să detașăm medici. Discuțiile de azi au avut rolul lor, trebuie să discutăm cu toată lumea. Nu am plecat cu ideea că nu iau în calcul prelungirea stării de alertă. Vor fi discuții la nivel mai înalt decât mine.”, a spus Raed Arafat, miercuri seara, la Digi 24.