12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 13:30

Ministrul sănătății dispune un nou control la Spitalul de Urgență din Cluj. Sorina Pintea: “Am senzația că nu le-a păsat”

spot_img

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a anunțat luni că va trimite o echipă de control la Spitalul de Urgență din Cluj-Napoca, după controlul inopinat făcut în weekend la unitatea spitalicească. Ministrul a relatat că vizita sa era așteptată și, cu toate acestea, a constatat o serie de nereguli.

“Va vedea (echipa de control – n.r.) exact ce se întâmplă acolo. Va vedea dacă directorul administrativ și-a făcut treaba. A fost amuzant, pentru că portarul de la clinica de ortopedie mi-a spus că mă așteptau. Mi-a zis: <<Vă așteptam atunci când ați fost la Gherla, acum o săptămână>>. Am senzația că nu le-a păsat. Aparținătorii mi-au spus că stau de ore bune ca pacienții să fie transportați. Ambulanța, după patru ore, nu venise, erau paturi blocate. Am întrebat de exemplu de ce nu există ambulanțieri care să transporte pacienții și mi s-a spus: <<avem de luni până vineri>>. Ah, și am spus, și pe week-end nu avem nimic. Fiind spital de urgență. Echipa de control va merge și sperăm ca problemele să se rezolve. Nu ar trebui să treacă mai mult de o lună (să se rezolve problema – n.r.). Eu mă duc des și merg și prin alte clinici”, a declarat luni, la Digi 24, ministrul sănătății, Sorina Pintea, citată de Mediafax.

Sorina Pintea a scris, duminică, pe Facebook, că a continuat sâmbătă seara seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, în Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de Ortopedie.

Potrivit acesteia, Ministerul Sănătății finanțează anul acesta achiziția de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienții să beneficieze de un act medical de calitate, acordat în condiții de siguranță.

R.D.