20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:14
No menu items!

Ministrul sănătății din Africa de Sud:„COVID-19 este o urgență globală de sănătate. Trebuie să lucrăm împreună, nu să ne pedepsim unul pe altul”

spot_img

Ministrul sud-african al sănătății a declarat că decizia luată vineri de mai multe ţări din lume de a interzice intrarea pe teritoriul lor a persoanelor care vin din Africa de Sud după descoperirea în această ţară a unei noi variante a coronavirusului este nejustificată. „COVID-19 este o urgență globală de sănătate. Trebuie să lucrăm împreună, nu să ne pedepsim unul pe altul”, a spus Joe Phaahla.

„Unele reacții chiar nu sunt justificate”, a spus Phaahla la o conferință de presă, adăugând că interdicțiile de călătorie încalcă normele și standardele Organizației Mondiale a Sănătății conform Antena 3.

El a criticat alte națiuni pentru că „vreau să dea vina” și au atribuit varianta Africii de Sud, mai degrabă decât să lucreze în colaborare pentru a aborda situația conform ghidului OMS.

„COVID-19 este o urgență globală de sănătate. Trebuie să lucrăm împreună, nu să ne pedepsim unul pe altul”, a spus Phaahla.

„Vânătoarea de vrăjitoare nu aduce beneficii nimănui. Africa de Sud vrea să fie un jucător onest în lume, să împărtășească informații despre sănătate, nu doar în beneficiul sud-africanilor și cetățenilor lumii”, a mai adugat ministrul sud-african.