12 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 7:17

Ministrul Sănătății coordonează ancheta de la Săpoca. Ordinul a fost dat de premierul Viorica Dăncilă

spot_img

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost trimisă de urgență la Spitalul de Psihiatrie Săpoca pentru a coordona ancheta internă. Ordinul a venit direct de la premierul Viorica Dăncilă. 

“În urma informării în permanență a premierului, la dispoziția acesteia, am pornit de urgență la spitalul Săpoca din Buzău, pentru a coordona personal ancheta internă privind întâmplările din noaptea trecută și pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmărire penală. Este un caz tragic care impune rigoare în analiză și măsuri urgente. Am spus de fiecare dată că siguranța și sănătatea pacienților sunt menirea întregului sistem medical, iar orice eroare de procedură trebuie corectată prompt pentru a preveni astfel de drame. Suntem alături de familiile îndurerate și le transmitem toată compasiunea noastră, precum și asigurarea faptului că toți cei ce se vor dovedi vinovați vor plăti, a scris ministrul Sănătății pe Facebook.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un bărbat de 38 de ani, internat pentru sevraj etilic, a lovit cu bestialitate 13 pacienți cu un suport de perfuzii, în timp ce aceștia dormeau. Trei dintre pacienții atacați au murit pe loc, iar unul a decedat la spital,

Alți nouă pacienți răniți au fost transportați în cursul dimineții la patru spitale din Capitală. Doi dintre ei sunt în stare critică, fiind în comă. 

Agresorul se află sub pază la Spitalul de Psihiatrie Săpoca.