3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:57
No menu items!

Ministrul Sănătăţii a blocat concursurile pentru toţi managerii de spitale. Care va fi noua procedură de selecţie

spot_img

Noul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu a blocat toate concursurile pentru managerii de spitale, noua procedură de selecţie incluzând criterii precum raportarea reală a infecţiilor nosocomiale, părerea pacienţilor sau curăţenia din spitale.

Primul concurs blocat este cel pentru şefia Spitalului de Urgenţă Floreasca, fostul director fiind demis în urma controalelor pentru aripa nouă, dedicată unei secţii de arşi, nepusă în funcţiune.

Toţi viitorii şi actualii manageri de spitale vor fi evaluaţi, anunţă purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. Contractele de management vor fi şi ele modificate în următoarele săptămâni, iar actualii manageri, care au câştigat concursurile de numire în funcţie în trecut, vor semna şi ei aceleaşi contracte schimbate.

O altă schimbare majoră în noua procedură este evaluarea managerilor, unde vor fi introduse criterii precum igiena, curăţenia din spitalul respectiv, părerea pacienţilor şi raportarea reală a infecţiilor nosocomiale.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie condus de medicul Monica Pop, din 1994, în urma dezvăluirilor făcute de jurnalistul Cătălin Tolontan. Potrivit tolo.ro, Monica Pop a cedat un spaţiu din spital unei firme la care a fost şi ea angajată, timp de 4 ani, simultan cu funcţia de manager. Mai mult, Monica pop a prelungit şi a mărit spaţiul acordat firmei, în anii următori, adică din 1999 până în 2012. Societatea aparţine unui medic, iar administrator este un alt doctor din cadrul Spitalului de Oftalmologie.

S. Marinescu