10.5 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 13:58

Ministrul Sănătății anunță plângeri penale la Săpoca

spot_img

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Spitalul de Psihiatrie Săpoca pentru a coordona personal ancheta după crimele petrecute în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat dumincă seară că vor fi depuse plângeri penale. 

 Potrivit ministrului, nu au fost analizate încă toate declarațiile date de angajații care au fost de serviciu în noaptea tragediei. “Cu siguranță” , a spus ministrul Pintea vor fi plângeri penale. 

La scurt timp după sosirea ministrului la spitalul Săpoca au și fost găsite nereguli.

Ministrul Sănătății a declarat la Buzău că în fișa medicală nu apare în scris că pacientului agresiv i-au fost administrate sedativele prescrise de medici. Asistenta care era de serviciu susține că  i le-a dat, dar nu a consemnat acest lucru în fișa medicală. 

„În foaia de tratament medicul a consemnat că trebuie să fie sedat. În foaia de observație apare un formular în care asistenta notează ora la care administrează tratamentul și ce tratament administrează. Asistenta spune că a administrat tratamentul, dar în foaie nu apare consemnat.”, a spus Sorina Pintea, potrivit Mediafax.

Ea a precizat că tratamentul conținea pe lângă sedative și vitamine.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un pacient care se internase pentru sevraj etilc, a atacat 13 pacienți din două saloane. Le-a lovit cu bestialitate în timp ce dormeau cu un stativ pentru perfuzii. În urma loviturilor, patru bolnavi au murit, iar alți nouă au fost grav răniți. Victimele au fost transferate în cursul zilei de Duminică la mai multe spitale din Capitală. Doi dintre pacienții răniți sunt în stare critică.