1.2 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 7:31
No menu items!

Ministrul Sănătății: Agresorul a fost deranjat pentru că stătea în pat cu alt pacient

spot_img

Dezvăluiri șocante despre cazul Săpoca. Asistentele medicale ar fi observat ce se întâmpă, însă s-au speriat și le-a fost frică să intervină.  Au alertat, însă, paznicii și au chemat autoritățile prin serviciul unic de urgență 112. Dezvăluirile au fost făcute în această seară chiar de către ministrul Sănătății, Sorina Pintea.  

S-a făcut referire și la greutatea stativului pentru perfuzii care cântărește cel puțin 10 kilograme. Ar fi fost imposibil, spune ministrul, ca zgomotul făcut de acesta la atingerea cu fierul patului, să nu fie auzit.

“Stativul este greu, aproximativ 10 kg și 1,5 m înălțime, părerea mea este că este imposibil să nu fi atins metalul patului. În momentul în care a fost atacat salonul 207, una dintre paciente care, din păcate, a murit, Laura, a țipat și a fost auzită de asistente”, a declarat ministrul Sorina Pintea la Digi24 

Starea de agitație a pacientului care a degenerat în acțiunea deosebit de violentă, ar fi fost generată de faptul că personalul medical a adus în cursul nopții un alt pacient pe care l-au așezat în același pat cu el.  

„Din ce a declarat agresorul la tribunal, a avut o altercatie cu un  coleg de salon pe scari, dar eu cred ca a fost deranjat de prezenta acelui pacient in pat.”, a declarat Sorina Pintea.

Ministrul Sănătății coordonează ancheta internă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca declanșată în urma tragediei de sâmbătă noaptea.  Un pacient internat penru sevraj etilic a atacat cu un stativ pentru perfuzii 13 pacienți din două saloane. Cinci dintre ei au murit.