3.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 19:22
No menu items!

Ministrul Sănătăţii: Am reuşit să luăm un împrumut de la Banca Mondială pentru radioterapie

spot_img

Începând de anul viitor, în România va fi funcţional un program de radioterapie

nicolae-banicioiu

Ministerul Sănătăţii a contractat un împrumut de la Banca Mondială pentru dezvoltarea sistemului naţional de radioterapie, a declarat ministrul sănătăţii Nicolae Bănicioiu, citat de expresmagazin.ro.

În clipa de faţă, problema oncologiei nu este rezolvată în totalitate, pentru că aici nu este vorba numai de o problemă pentru medicamente. Problema la Oncologie este şi de chirurgie şi de radioterapie. La radioterapie am început proiectul, am început să investim în radioterapie. România nu are un sistem de radioterapie, un sistem naţional.

Nicolae Bănicioiu
ministrul sănătății

Noi reuşim să tratăm câteva mii de astfel de bolnavi, dintr-un necesar de peste 50.000-60.000“, a adăugat ministrul.

Vestea bună este că am reuşit să luăm un împrumut de la Banca Mondială, pe mai mulţi ani, care este cu precădere pentru radioterapie. Deci de la anul va începe să fie funcţional acest program de radioterapie. Prima unitate am inaugurat-o în urmă cu câteva luni, cu ajutorul Ministerului Apărării.

Nicolae Bănicioiu
ministrul sănătății

Potrivit ministrului Sănătăţii, din împrumutul acordat de Banca Mondială vor fi făcute între 13 şi 15 centre de radioterapie.

Toţi cei care vor să intre în acest program, inclusiv privaţii, pot să intre şi primesc aceeaşi decontare pentru fiecare bolnav“, a adăugat ministrul.

D.M.