2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 11:00
No menu items!

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov: Moscova se opune aderării Ucrainei la NATO

spot_img

Moscova amenință Kievul cu “consecințe” și în cazul unei aderări la Uniunea Europeană.

Serghei Lavrov

O aderare a Ucrainei la NATO “îngrijorează” Moscova, a declarat şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov într-un interviu pentru postul Bloomberg. În plus, Moscova ameninţă Kievul cu “consecinţe” şi în cazul unei aderări la UE, relatează agenţia ucraineană Ukrinform în pagina electronică.

Ministrul rus de externe a reacţionat astfel după ce preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov a declarat că Kievul ia în considerare posibilitatea unei aderări a Ucrainei la NATO, în cazul în care Rusia nu încetează să ameninţe integritatea teritorială a ţării.

Încercări de a aduce Ucraina în NATO vor fi foarte negative pentru întregul sistem european de securitate, iar noi ne vom opune total“, a declarat Lavrov pentru Bloomberg.

În privinţa unei aderări a Ucrainei la UE, şeful diplomaţiei ruse a declarat că această opţiune depinde de Ucraina, dar a avertizat că Kievul “trebuie să fie conştient de posibilele consecinţe în legătură cu obligaţiile pe care le are în cadrul Comunităţii Statelor Independente (CSI)“.

R.D.