3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 8:50
No menu items!

Ministrul rus al apărării a fost demis

spot_img

Anatoli Serdiukov

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a demis marţi pe ministrul apărării Anatoli Serdiukov pe fondul unui scandal de fraudă în valoare de mai multe milioane de euro.

“Dată fiind situaţia din ce în ce mai dificilă de la Ministerul Apărării, am luat decizia de a-l elibera din funcţie pe ministrul apărării Serdiukov, pentru a crea condiţiile necesare unei anchete obiective”, a afirmat Vladimir Putin.

Anatoli Serdiukov a fost înlocuit cu fostul ministru pentru situaţii de urgenţă, Serghei Şoigu, numit la începutul anului guvernator al regiunii Moscova. Numirea  a fost făcută la recomandarea premierului Dmitri Medvedev, a precizat Kremlinul.

La finalul lunii octombrie, au fost demarate mai multe anchete care vizau activităţii unei societăţi controlate de minister, Oboronservis, pentru fraudă comisă în cadrul vânzării unor bunuri imobiliare, a unor terenuri şi a unor acţiuni. Potrivit anchetatorilor, bunurile imobiliare valoroase erau revândute la prețuri inferioare pieței prin intermediul unor companii afiliate Oboronservis, după ce, anterior, în acestea se investeau sume importante de bani provenite din bugetul rus.

Potrivit unor informații ale comitetului rus prejudiciul adus de vânzarea a doar opt bunuri imobiliare se ridică la trei miliarde de ruble (74 de milioane de euro).