5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:53
No menu items!

Ministrul Radu Stroe a înmânat IGSU drapelul de luptă FOTOGALERIE

spot_img

Radu Stroe_IGSU_SZ (4)

Ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, a înmânat, sâmbătă, drapelul de luptă Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Evenimentul a avut loc, pe platoul din faţa sediului MAI. La ceremonial au participat secretarul de stat Cătălin Chiper, oficiali ai MAI şi reprezentanţi ai instituţiilor colaboratoare, printre care și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

Drapelul de luptă este un simbol al onoarei, vitejiei şi gloriei militare, fiind acordat IGSU prin decret prezidențial, în 7 octombrie 2013. „Drapelul evocă trecutul de luptă pentru libertate naţională al poporului român, precum şi tradiţiile unităţii, amintindu-i fiecărui militar datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României”, se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Drapelul de luptă a fost dus la Patriarhie, unde are loc o slujbă de sfințire a sa.

Între orele 16 și 16.30,  Ansamblul Ciocârlia şi Fanfara Jandarmeriei Române vor susține un spectacol în Piaţa Universităţii – Piaţeta „La vioară”.

Între 16.30 și 17.30, subunităţile de pompieri vor defila cu tehnica de intervenţie pe traseul B-dul Nicolae Bălcescu – B-dul Gheorghe Magheru – Piaţa Romană.

Andrei Tudor