19.6 C
București
duminică, 25 iulie 2021 - 6:10

Ministrul Petre Daea ține un seif de o tonă în cabinet. Ce documente păstrează

spot_img

Toată memoria preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene în domeniul agriculturii este sigilată într-un seif de peste o tonă, care se află la cabinetul ministrului, a declarat ministrul Petre Daea.

În acest seif avem memoria celor şase luni de zile în care România a deţinut presedinţia Consiliului UE. (…).Vă spun şi de ce. Pentru că preţuiesc foarte mult dialogul, preţuiesc foarte mult caracterul uman, colaborarea şi respectul faţă de cei cu care ne întâlnim de fiecare dată sau nu ne întâlnim şi cărora le lăsăm în urmă ceea ce am făcut noi (…) Pentru a lăsa la locul faptei munca pe care am desfăşurat-o cu simţul răspunderii şi al angajării statale, am considerat necesar să introducem în memoria instituţiei această regulă de a pune la un loc, pe bază de ordin de ministru, toate informaţiile pe care noi le-am avut tot ce-am făcut în aşa fel încât să se se cunoască toată munca depusă, dar mai ales să se cunoască ceea ce este cu adevărat aici întrucât preşedinţia nu o faci în fiecare an”, a precizat ministrul Agriculturii într-o conferință de presă.

El a subliniat că oricine poate vedea aceste documente, însă accesul la seiful de peste o tonă se face doar prin ordin de ministru, în aşa fel încât să nu dispară niciun document.

Întrebat dacă a fost făcută o verificare tehnică şi dacă acel seif de peste o tonă este suportabil în cazul unui cutremur, în condiţiile în care clădirea Ministerului Agriculturii are o vechime de peste 100 de ani, Daea a răspuns: „Uneori avem oameni care au greutăţi mari şi nu-i putem selecta la intrarea în instituţie. Eu spun că este un fişet care a stat în această instituţie şi a stat bine”.

E. Stan