12.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 0:59

Ministrul Lucian Bode număra, marți, 20 de județe afectate de inundații. Guvernul a dat miercuri ajutoare doar pentru 17

spot_img

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că Guvernul a aprobat acordarea a 148,7 milioane de lei pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren, deși, în urmă cu o zi, ministrul de Interne, Lucian Bode, număra 20 de judeţe, lovite de potop.

„Astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost aprobată o hotărâre prin care s-au acordat 148,7 milioane de lei din fondul de intervenţii pentru 17 judeţe afectate de inundaţii şi alunecări de teren. Banii sunt destinaţi reparării drumurilor judeţene, comunale, podurilor, podeţelor şi digurilor. Este vorba de judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Vâlcea, Vrancea. Este vorba de 1.085 de obiective şi 243 de unităţi administrativ-teritoriale”, a precizat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Astfel, ajutoarele vor ajunge în 17 din cele 20 de județe, lovite de inundațiile din ultimele zile, deși numărul total al acestora a fost anunțat cu doar o zi în urmă de ministrul de Interne. Lucian Bode a spus la videoconferinţa cu prefecţii, că, din 15 iulie, s-au înregistrat efecte ale vremii nefavorabile în 80 de localităţi din 20 de judeţe. Doi oameni și-au pierdut viața, unul în Satu Mare şi unul în Iaşi, iar sute de case au fost inundate.

                                                                                                                Adina Silav