9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 3:16

Ministrul Lucian Bode, despre protestul de la Cotroceni: “Liderii de sindicat ai polițiștilor au avut comportament de ultrași”

Ministrul Lucian Bode a calificat ca inadmisibil comportamentul polițiștilor care au protestat miercuri la palatul Cotroceni.

“Am cerut un raport. Aceste imagini nu sunt de conceput – să vezi polițiști îmbrâncindu-se cu jandarmi. Dialogul este soluția pentru revendicările sindicale, a declarat Bode la Antena 3.
” Nu pot accepta să se treacă peste anumite limite și să se ajungă ca doi reprezentanți ai polițiștilor – cei care au fost sancționați – să îndemne la nerespectarea legilor, să ridice gardurile, să se îmbrâncească cu jandarmi.

Acest comportament este de lideri de galerie, de ultras, nu de lider de sindicat. Așa ceva nu accept. Este de nepermis să punem două instituții, Poliția și Jandarmeria în astfel de situații, a mai spus Lucian Bode.

Despre Jandarmii care au intervenit la Palatul Cotroceni, ministrul Bode a spus că și/au făcut datoria.

“Vreau să spun foarte clar: acolo Jandarmeria și-a făcut datoria. Nu i-a provocat. Au fost sancționați contravențional cei care au îndemnat la nerespectarea legii și au folosit materiale pirotehnice. Parcă erau la un meci de fotbal. Dar erau la poarta Palatului Cotroceni. Poți să protestezi cât vrei în limitele legii. Nu voi fi însă niciodată de acord ca instituții fundamentale ale statului să fie târâte în astfel de dispute”, a mai spus ministrul Lucian Bode la Antena 3.

Miercuri, mai mulți polițiști care protestau în fața Palatului Cotroceni față de decizia de înghețare a salariilor, au părăsit perimetrul rezervat adunărilor publice și au venit chiar în poarta Administrației Prezidențiale, dând foc la mai multe fumigene.

Jandamii a dat patru amenzi organizatorilor protestului în valoare totală de 10.000 de lei