28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 16:16
No menu items!

Ministrul justiției a transmis CSM cererea de reînvestire a lui Kovesi la șefia DNA

spot_img

Ministrul justiției, Raluca Prună, a transmis, luni, 29 februarie, către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Secția pentru procurori a CSM urmează să stabilească un calendar în vederea avizării propunerii înaintate de către ministrul Raluca Prună.

Pe 25 februarie, Raluca Prună spunea că înțelege să își asume funcția pe care o are și să aplice dispozițiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Ca ministru al justiției, înțeleg să iau act de performanța susținută a DNA, să-mi asum funcția pe care o am și să aplic dispozițiile legii prin propunerea de reînvestire a procurorului șef al DNA”, declara Raluca Prună la prezentarea bilanțului DNA pe anul 2015.

Prună preciza că nu a avut nicio discuție cu președintele Klaus Iohannis anterior luării acestei decizii.

„Nu, nu am avut nicio discuție cu președintele special despre această procedură. Am avut discuții la începutul mandatului meu cu privire la prioritățile mele și la cum văd eu procedura legală, despre care am vorbit că trebuie să fie transparentă, de desemnare a procurorilor. Nu am discutat cu președintele în mod special despre reînvestirea doamnei procuror șef Kovesi”, spunea Raluca Prună.

Întrebat joi despre propunerea ministrului justiției, președintele Klaus Iohannis a precizat că a fost informat despre aceasta și că „rezultatele DNA vorbesc de la sine”.

R.D.