9.1 C
București
joi, 22 aprilie 2021 - 2:23

Ministrul Justiției, Stelian Ion, vrea să le ia banii grupurilor de crimă organizată

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, le-a cerut procurorilor DIICOT, la bilanțul activității lor pe 2020, să se gândească cum să le ia și banii infractorilor pe care îi cercetează, în cauzele de de trafic de persoane, dar şi de trafic de droguri şi criminalitate informatică.

Prezent la bilanțul activității pe 2020 a procurorilor de la DIICOT, ministrul Justiției a recomandat ca spălarea banilor să fie prevăzută ca prioritate operaţională, întrucât infractorii români şi grupările din care fac parte, care acţionează în spaţiul european şi nu numai, trimit bani în ţară pentru a fi “spălaţi”. Toţi aceşti bani şi bunurile care sunt achiziţionate trebuie să facă obiectul unor măsuri de indisponibilizare şi, ulterior, de confiscare.

“Trebuie să lucrăm la blocarea fluxurilor de bani şi apoi la recuperarea prejudiciilor şi produsului din infracţiuni, deoarece grupurile infracţionale trebuie lovite acolo unde le doare cel mai tare, adică la bani“, a declarat ministrul Justiţiei, Stelian Ion, conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Justiţiei.