14.2 C
București
marți, 28 septembrie 2021 - 23:16

Ministrul Justiției Stelian Ion a fost REMANIAT

spot_img

Premierul Florin Cîțu a trimis revocarea ministrului Justiției, Stelian Ion, a anunțat la briefing, după două ore de când trebuia să înceapă ședința de guvern.

Florin Cîțu a anunțat că interimar la ministerul Justiției va fi Lucian Bode, ministrul de interne.

“Nu accept un ministru care să se opună modernizării României. Nu și-a dus la bun sfârșit proiectele, a blocat activitatea Guvernului. Nu voi permite ca poporul să fie șantajat”, a anunțat prim-ministrul Florin Cîțu, la ora 21.30.

Potrivit unor surse din Guvern, miniștrii PNL și UDMR au stat la discuții în biroul premierului, timp de două ore. Miniștrii USR PLUS nu s-au prezentat la ședință.

Aceleași surse au declarat că Florin Cîțu i-a sunat atât pe Dan Barna, cât și pe Dacian Cioloș, spunându-le că ministrul Justiției va fi remaniat dacă nu avizează proiectul Anghel Saligny. Stelian Ion a susținut că procedura de avizare la MJ nu a putut fi demarată deoarece originalul proiectului nu a ajuns la minister. 

Inițial, Executivul anunțase că ședința de Guvern, întreruptă miercuri la prânz, va fi reluată la ora 19.00, iar dacă miniștrii USR PLUS nu vor veni, vor semna în locul lor secretarii de stat PNL din ministerele respective.

Numai că formațiunea condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș a remis imediat un comunicat în care a precizat că legal nu este posibil ca un secretar de stat să oficializeze un act normativ care să poată fi publicat apoi în Monitorul Oficial, decât dacă secretarul de stat are o delegare de la ministru în acest sens. Mai mult, USR PLUS a acuzat amenințări din partea premierului.

Ședința de guvern de miercuri de la ora 11 a fost suspendată după ce miniștrii USR PLUS s-au trezit cu proiectul Anghel Saligny pe ordinea suplimentară, deși nu fuseseră anunțați și nici în coaliție nu se stabilise că proiectul va fi adoptat fără anumite modificări.

Ulterior, când au anunțat că nu vor participa nici seara la ședința de guvern amânată, Dan Barna și Dacian Cioloș au cerut o ședință a coaliției de guvernare pentru joi dimineață, la ora 10, în care să stabilească propunerile USR PLUS asupra proiectului Anghel Saligny.

M. Nedelcu