18.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:23

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a analizat cu Raluca Turcan pensiile magistraților. Ce a constatat

Ministrul Justiției a avut azi o întâlnire cu ministrul Muncii pentru analiza sistemului de pensii din magistratură, el afirmând că “sub nicio formă” pensiile nu pot fi mai mari ca salariul.

La discuții au luat parte și reprezentanţi ai sistemului judiciar, cu care Stelian Ion susține că va “corecta grabnic” probleme existente în legislație, cu privire la pensiile magistraților. 
 
“În cadrul acestei formule, într-un dialog absolut normal între Guvernul României, între ministerele care au legătură cu acest subiect şi sistemul judiciar putem găsi aceste soluţii. Conturăm principiile (…), în primul rând corectăm aceste situaţii. Recunoaştem faptul că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească cuantumul salariului“, a declarat Stelian Ion, potrivit Agerpres.
 
Ministrul Justiţiei a susținut că se doreşte stimularea rămânerii în profesie a magistraţilor, pentru că există “o mare problemă pe partea de personal”.
 
Stelian Ion și-a început mandatul cu o gafă de proporții. Pe 31 decembrie, Stelian Ion declara, în prima sa conferinţă în calitate de ministru al Justiţiei, că urmează să propună creşterea vârstei de pensionare pentru magistraţi, astfel încât să se evite situaţiile în care judecători sau procurori să se pensioneze la 48 de ani. Afirmațiile sale au generat un val uriaș de pensionări în magistratură, ministrul încercând, apoi să revină cu precizări.
 
Emanuel Stan