9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 3:18

Ministrul justiției, în război cu sindicaliști din penitenciare: “Cei care astăzi fac afirmații fără acoperire aveau funcții la nivel înalt în cadrul ANP”

spot_img

Ministrul justiției, Tudorel Toader, i-a acuzat pe cei de la Federaţia Sindicatelor ANP că, deși au ocupat funcții de conducere în Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), nu au făcut nimic pentru a rezolva problemele privind supraaglomerarea și starea de degradare a clădirilor. 

“Avem penitenciare cu un grad de ocupare de 180% și altele cu un grad de ocupare de 110%, ceea ce este foarte bine. (…)Penitenciarul din Iași a trimis o temă de proiect către ANP, pentru construcția unui nou pavilion. Ne vom ocupa și de această problemă.

La nivelul ANP sunt aproape 13.000 de angajați și trei sindicate. Cei care acuză reprezintă 1.000 de angajați din penitenciare. Să nu dăm mai multă importanță decât se cuvine celor care fac aceste acuzații. Cei care astăzi fac afirmații fără acoperire aveau funcții la nivel înalt în cadrul ANP. Cei care fac astfel de evaluări morale și legale, să ne spună ce au făcut în perioada cât dețineau acele funcții“, a spus Tudorel Toader.

R.D.