Ministrul justiției după întâlnirea cu ambasadorii: Nu a existat niciun reproș

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a declarat miercuri, după întâlnirea avută cu mai mulți ambasadori, că o primă concluzie este aceea că nu se contestă libertatea de legiferare și necesitatea modificării legilor justiției, în acord cu exigențele constituționale. Ministrul dat asigurări că nu a existat niciun reproș din partea diplomaților pe acest subiect.

“Ca o primă concluzie, nimeni nu contestă libertatea de legiferare, nimeni nu contestă necesitatea modificării legilor justiției în acord cu exigențele constituționale, în acord cu standardele europene, nimeni nu contestă necesitatea adoptării unor soluții echitabile în legile justiției”, a declarat Tudorel Toader, la finalul întâlnirii care a avut loc la Ministerul Justiției.

Întrebat dacă în cadrul întâlnirii au fost reproșuri din partea diplomaților, Toader a răspuns: “Nu. Vă asigur că n-a existat niciun reproș. A fost o discuție absolut constructivă, o discuție lămuritoare, o discuție care e normal și necesar să aibă loc între instituții”.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a avut miercuri o întrevedere cu șefii misiunilor diplomatice din zece țări.

Recentele evoluții legislative, stadiul îndeplinirii celor 12 recomandări din MCV, echilibrul și separația puterilor în stat, precum și structurarea statului de drept s-au numărat printre principalele teme de discuție cu ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Franței, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii și Suediei.

NICIUN COMENTARIU