16.2 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 19:28

Ministrul Justiției, cutremurat de cazurile de violență extremă asupra copiilor prezentate de mass -media în ultimele zile. Guvernul va interveni

Ministrul Justiției, Stelian Ion a spus în această dimineață că a văzut cazurile de violență asupra copiilor (n.r. din Hunedoara și Suceava) și s-a declarat cutremurat.

Ministrul a anunțat că la nivelul Guvernului se va constitui un grup de lucru pentru a analiza actuala legislație și a face modificări în așa fel încât cei mici să fie protejați de lege în fața abuzurilor.

„Este cutremurător ceea ce vedem uneori că se întâmplă în jurul nostru. Orice om, văzând o asemenea scenă este cutremurat. Există abuzuri împotriva celor fără protecție, mă refer în special la copii, care sunt supuși abuzurilor sau chiar abuzurilor sexuale. Există în societatea românească o preocupare pe această temă, dar o astfel de decizie nu se ia doar la Ministerul Justiției, tocmai de aceea discutăm și cu Ministerul de Interne, pentru constituirea unui grup de lucru care să vină cu propuneri concrete. Uneori este vorba despre carențe legislative, alteori este vorba despre modul în care este aplicată legea.”, a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion, în conferința de presă pe care a susținut-o vineri dimineața.

Într-un Parc din Hunedoara un bărbat a fost filmat în timp ce lovește cu toată forța de caldarâm un copil. Cazul a revoltat o țară întreagă, mai ales că cel mic, în vârstă de 13 ani a suferit o fractură la cap, iar starea luji este gravă. 

Un alt caz care a oripilat a avut loc în județul Suceava, unde un părinte este filmat în timp ce își bate cu sălbăticie copilul în vârstă de 7 ani.