15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 14:32
No menu items!

Ministrul Justiției a reușit să convingă Consiliul de miniștri să mai amâne România pentru punerea în executare a deciziilor CEDO

spot_img

Ministerul Justiţiei a anunţat că ministrul Cătălin Predoiu a participat la dezbateri „intense” la Strasbourg în legătură cu punerea în executare a deciziilor CEDO, iar Comitetul de Miniştri a decis să amâne emiterea unei rezoluţii critice la adresa sistemului penitenciar din România şi să dea în loc o decizie de recomandare.

Potrivit Agerpres, Predoiu a participat joi la reuniunea de la Strasbourg a Comitetului Delegaţiilor Miniştrilor în format Drepturile Omului (CM-DH) dedicată supravegherii executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului, reuniune prezidată de Panayiotis Beglitis, reprezentantul permanent al Greciei pe lângă Consiliul Europei.

A fost o dezbatere dificilă cu rezultate pozitive pentru România. Dar trebuie să gândim, redactăm şi aplicăm un plan urgent de măsuri integrate pentru a rezolva durabil problema condiţiilor din penitenciare şi siguranţa cetăţenilor şi de a stopa condamnările României la CEDO. Mă bucur să am sprijinul primului-ministru în această direcţie”, a spus ministrul.

Cătălin Predoiu a mers să discute cu oficialii CEDO după ce Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de abrogare a recursului compensatoriu, măsură prin care mii de deţinuţi au ieşit mai devreme din închisori, pe motiv că stăteau în condiţii improprii.