11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 23:15

Ministrul justiției a început evaluarea lui Lazăr și a lui Kovesi. Primul la “audieri” a fost procurorul general

spot_img

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a avut o întâlnire, miercuri, cu procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, în cadrul întrevederii fiind discutate “aspecte privind activitatea instituţională a Parchetului”, a anunțat Ministerul Justiției într-un comunicat de presă.

“Astăzi, 15 martie 2017, domnul Tudorel TOADER, ministrul justiţiei, a avut o întâlnire cu domnul Augustin LAZĂR, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind activitatea instituţională a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, remis miercuri seară.

Ministrul justiției, Tudorel Toader, anunța duminică, la Antena 3, că are în vedere demararea unei evaluări profesionale a procurorului general al României, Augustin Lazăr, precum și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după decizia Curții Constituționale referitoare la dosarul deschis pe tema emiterii Ordonanței 13.

Tudorel Toader a spus că, pentru început, se va întâlni, în zilele următoare, cu cei doi pentru a discuta despre ancheta legată de OUG 13, precizând că cei doi pot demisiona dacă vor.

În replică, luni, Augustin Lazăr s-a limitat doar la a preciza că nu va demisiona din funcția de procuror general. În schimb, șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, i-a răspuns ministrului justiției, Tudorel Toader, printr-un comunicat de presă al instituției pe care o conduce, arătând că “evaluarea profesională a procurorilor poate fi realizată numai de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)”.

R.D.