1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 6:15
No menu items!

Ministrul justiției se antepronunță pe plângerea lui Iohannis împotriva lui Dragnea

spot_img

Robert Cazanciuc a declarat, miercuri, că nu crede că divergențele politice trebuie rezolvate prin intermediul plângerilor penale

Robert_Cazanciuc_SZ

Ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri, în legătură cu plângerea formulată de Klaus Iohannis la DNA pe numele lui Liviu Dragnea, pentru iniţierea ordonanței privind migraţia aleşilor locali, că nu crede că divergenţele politice trebuie rezolvate prin intermediul plângerilor penale.

Cred că există căi – tot politice – de a rezolva atunci când avem conflicte politice, nu prin intermediul justiţiei. Am spus şi în Parlament, acum două zile, am făcut un apel la clasa politică în această perioadă, să nu introducem justiţia în disputele politice. (…)Dacă avem divergenţe politice, sunt căi tot politice de a le rezolva.

Robert Cazanciuc
ministrul justiției

Klaus Iohannis, a depus marţi o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva vicepremierului Liviu Dragnea, pentru iniţierea Ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.

Plângerea penală a fost semnată de Klaus Iohannis, principala acuzaţie fiind cea de abuz în serviciu, “împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal“.

Iohannis reclamă faptul că “le-au fost aduse vătămări” prin OUG 55/2014 tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public, care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.

R.D.