11.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 22:43
No menu items!

Ministrul justiției, Robert Cazanciuc: „Nimeni nu e pe vecie în funcție”

spot_img

Ministrul justiției, Robert Cazanciuc, a declarat că se va retrage din funcție dacă echipa guvernamentală din care face parte va considera că nu mai are nevoie de el

Robert_Cazanciuc_SZ

Întrebat despre o eventuală remaniere a Guvernului, dar și despre declarațiile lui Radu Mazăre la adresa sa, Robert Cazanciuc spune că nu s-a pus problema de asta, dar el e pregătit oricând.

„Nimeni nu este pe vecie într-o funcție. Atâta timp cât pot să fiu util într-o anumită funcție și încerc să fac tot ceea ce depinde de mine ca să fiu util acelei echipe, când echipa consideră că nu mai are nevoie de mine am să mă retrag. Nu s-a pus problema până în acest moment”.

Robert Cazanciuc, ministrul justiției

agerpres.ro

În ceea ce privește declarațiile primarului Radu Mazăre privind schimbarea din funcție, Robert Cazanciuc a spus că „toată lumea e liberă să ceară demisia ministrului Justiției, cu atât mai mult domnul Mazăre”.

Cazanciuc a adăugat că țara noastră are parte de „vremuri interesante”, însă tocmai de aceea adresează actorilor sociali și clasei politice rugămintea de a manifesta reținere și să apere independența justiției. Ministrul Justiției a explicat că există mecanisme interne de control și verificare, instituții independente care au atribuții de a verifica activitatea judecătorilor și procurorilor, există Consiliul Superior al Magistraturii, la fel cum există căi de atac în instanță.

M.N.