joi, 25 februarie 2021 - 4:04

Ministrul justiției face apel la procurori să candideze la șefia DIICOT

Ministrul Justiției Robert Cazanciuc a făcut un apel către toți procurorii care cred că au experiența, integritatea și maturitatea necesare, să se înscrie la selecția pentru șefia DIICOT

Cazanciuc_SZ

Este o procedură deschisă, fiecare procuror are șansă. Înscrierile se închid pe 16 martie. Este o procedură strict bazată pe legea în vigoare. Din moment ce toți procurorii au șanse să se înscrie, cred că e foarte transparentă. Toți procurorii care respectă legea sunt invitați să se înscrie, nu este nimeni dinainte stabilit. Acesta este apelul meu, să se înscrie toți cei care cred că au experiența, maturitatea, integritatea să poată conduce o asemenea structură. Criteriile sunt strict prevăzute în lege.

Robert Cazanciuc, ministrul Justiției

La bilanțul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism participă vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, procurorul general Tiberiu Nițu, procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Iacob, membri ai CSM.

S.M.