25.3 C
București
joi, 18 august 2022 - 2:30
No menu items!

Ministrul justiției, despre afirmațiile lui Băsescu: Sunt declarații de campanie

spot_img

Robert Cazanciuc a precizat că nu este datoria Ministerului Justiției să verifice dacă sunt persoane cu dublă calitate în instituții ale statului

Robert_Cazanciuc_SZ

Ministrul justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, marți, că afirmațiile președintelui Traian Băsescu potrivit cărora premierul Victor Ponta ar fi fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997-2001 sunt „declarații de campanie”.

„Nu am văzut declarația președintelui, dar nu cred că este rolul Ministerului Justiției să comenteze declarații de campanie electorală, chiar dacă vin de la președintele României. (…)În mod cert sunt declarații de campanie. La ora 6.00 avem o declarație cu un apel la o campanie riguroasă, pe teme substanțiale, iar la ora 10.00 avem o altă declarație pe teme ridicole”, a spus ministrul, marți, la Parlament, unde participă la conferința „Implicații teoretice și practice în legătură cu aplicarea legii penale mai favorabile”.

Robert Cazanciuc a arătat că Ministerul Justiției nu are datoria de a verifica dacă sunt persoane cu dublă calitate în anumite instituții ale statului.

Nu e treaba Ministerului Justiției să afle dacă sunt sau nu sunt ofițeri acoperiți în anumite instituții, dacă au fost sau n-au fost la un anumit moment. Din câte știu, neavând de-a face cu astfel de lucruri, singura situație de conflict cu legea era atunci când era vorba despre ofițerii care au turnat la Securitate, care au făcut poliție politică. În acea situație, cu siguranță, avem un conflict cu legea. În alte situații nu este treaba ministerului. Sunt alte instituții ale statului.

Robert Cazanciuc
ministrul justiției

Președintele Traian Băsescu a declarat luni seară că premierul Victor Ponta, candidatul PSD în alegerile prezidențiale, a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997 – 2001.