1 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 1:13
No menu items!

Ministrul justiției: Anumiţi magistraţi se pronunţă cu prea mare uşurinţă cu privire la cauze aflate pe rol

spot_img

Robert Cazanciuc a participat duminică, de Ziua Justiţiei, la ceremonia organizată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) la Palatul Justiţiei, sediul Curţii de Apel Bucureşti

Cazanciuc_SZMinistrul justiţei, Robert Cazanciuc, a declarat, duminică, de Ziua Justiţiei, că sunt prea multe dosare discutate în spaţiul public, iar anumiţi magistraţi se exprimă cu prea mare uşurinţă cu privire la cauze aflate pe rol.

Încă persistă în spaţiul public prea multe discuţii pe tema justiţiei, discuţii în care, din păcate, se implică şi anumiţi magistraţi. Se exprimă cu prea mare uşurinţă cu priviere la cauze aflate pe rol. Sunt prea multe dosare discutate în spaţiul public. Justiţia nu se face în Parlament, nu se face la televizor, în dezbateri publice, de către oameni politici. Se face doar în sala de judecată de către un magistrat. Consumăm prea multă energie şi prea multe resurse în dezbateri false, pe teme fără nicio finalitate benefică cetăţeanului, şi aş vrea să ne concentrăm pentru a găsi rezolvări la adevăratele probleme.

Robert Cazanciuc
ministrul justiției

Ministrul justiției a subliniat că justiţia este un „mecanism viu” care are prin lege pârghii de control şi verificare, iar instituţiile care au acest rol ar trebui lăsate să-şi îndeplinească atribuţiile fără ca oamenii din afara sistemului să se pronunţe în locul magistraţilor.

R.D.