22.2 C
București
marți, 28 mai 2024 - 19:55
No menu items!

Ministrul interimar Cîțu a preluat Finanțele de la premierul Cîțu. Când va face rectificarea bugetară

spot_img

Premierul Florin Cîţu a preluat, vineri seară, atribuţiie de ministru interimar al Finanţelor, iar din această funcţie a solicitat execuţia bugetară pe toate capitolele la fiecare minister şi instituţie publică, pe fiecare lună, precum şi cheltuielile de personal.

”Prim-ministrul a solicitat şi situaţia proiectelor de investiţii la cinci luni şi cât mai repede, la şase luni. Săptămâna viitoare vor avea loc mai multe întâlniri pentru a debloca proiectele întârziate de la Ministerul Finanţelor”, a transmis Guvernul.

Florin Cîțu a declarat că în următoarele 45 de zile, el va deține portofoliul Finanțelor și a  estimat că rectificarea bugetară s-ar putea realiza în luna august.

Florin Cîţu a mai spus că nu a stabilit numele viitorului ministru de Finanţe.

„Vom avea discuţii. Aici, eu am propus ministrul Finanţelor şi – am văzut şi discuţiile în ultima perioadă – eu am promis că fac o evaluare la şase luni de zile şi era normal să încep cu acel minister unde eu am făcut propunerea şi am susţinut-o. (…) Şi cred că nu există cineva care poate să îmi pună sub semnul întrebării capacitatea de a face o evaluare la Ministerul Finanţelor Publice”, a mai declarat premierul.

E. Stan