21 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 3:49

Ministrul interimar al Justiției oprește procedura de selecție a procurorilor cu funcții de conducere

spot_img

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a anunțat că oprește procedura de selecție a procurorilor cu funcții de conducere, inclusiv pentru funcția de procuror-șef DIICOT. Bode a precizat că o asemenea procedură nu se poate desfășura sub conducerea unui ministru interimar.

„Numirea în funcții de conducere la vârful parchetelor este politică pe termen lung, crucială pentru buna funcționare a acestor instituții cruciale pentru statul român. În consecință, consider că această procedură nu se poate derula pe un mandat a unui ministru interimar. Am solicitat specialiștilor din Ministerul Justiției un punct de vedere și sunt convins că în cel mai scurt timp, ținând cont de această oportunitate, structurile de specialitate ale MJ vor publica un anunț în acest sens”, a declarat Bode.

Tot joi seară, plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sugerat, într-un comunicat de presă, că procedura de desemnare în funcții de conducere a procurorilor – șefi ar trebui amânată, având în vedere actualul context al “instabilității tipice interimatului funcției de ministru al justiției”. 

Marilena Nedelcu