7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 6:56
No menu items!

Ministrul german de interne: Nu a sosit momentul ca România şi Bulgaria să intre în Schengen

spot_img

romania-schengen

Hans-Peter Friedrich, ministrul german de interne, a declarat, joi, că progresele realizate de România şi Bulgaria nu sunt suficiente şi nu este momentul ca cele două ţări să intre în Schengen.

“După părerea noastră, nu a sosit momentul să fie eliminate controalele la graniţă pentru cele două ţări”, a precizat Hans-Peter Friedrich, la Bruxelles, înainte de reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), relatează Die Welt”. 

Oficialul german a subliniat că România şi Bulgaria au făcut “ceva progrese”, dar acestea nu sunt “suficiente pentru a îndeplini condiţiile legale care ar permite primirea în spaţiul Schengen”. “În prezent nu pot aprecia când ar putea veni momentul” aderării celor două state, a mai spus Hans-Peter Friedrich, întrebat dacă poate avansa o dată exactă pentru primirea României şi Bulgariei în Schengen.

Miniştrii de interne din statele membre UE discută, în Consiliul JAI, despre “situaţia la zi” a aplicării dispoziţiilor Schengen de către România şi Bulgaria, fiind exclus un vot privind aderarea celor două ţări, în condiţiile în care există state care se opun, a decis, miercuri, Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi.

La reuniune participă și ministrul afacerilor interne Radu Stroe.

R.D.