-4.2 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 8:06
No menu items!

„Ministrul genunche” recidivează. Liviu Marian Pop nu știe ce este articolul hotărât

spot_img

Ministrul educaţiei Liviu Marian Pop a dovedit că este nepregătit chiar în ziua deschiderii noului an şcolar.

Discursul acestuia conţine greşeli gramaticale, nu tocmai un exemplu bun pentru copiii care încep şcoala, informează Antena 3. 

Textul acestuia fost surprins de camerele de filmare, iar pe foi se vede clar cum sintagma „copiii dumneavoastră” este scrisă cu doi „i”, în loc de trei, aşa cu e corect.

La solicitarea Antena 3, ministrul educaţiei a avut dificultăţi să explice care este rolul celui de-al treilea „i”. El nu a fost în stare să explice, în direct, prin telefon, la emisiunea Nadinei Câmpean, „Previziuni”, ce înseamnă al treilea „i” din cuvântul „copiii”, așa cum trebuia scris corect. Întrebat de Nadina Câmpean dacă al treilea „i” este articol hotărât sau nehotărât, după câteva secunde de tăcere, Liviu Pop a replicat „Vă las pe dumneavoastră să spuneți” și a închis telefonul.

Ministrul educației este cunoscut și sub porecla de „ministrul genunche”, după ce a scris, pe pagina sa de Facebook, „genunche”, în loc de „genunchi”.

Tot el este cel care a revoltat opinia publică atunci când a spus că „Educația e gratuită conform Constituției. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate. Statul asigură o parte din gratuitate, părintele asigură altă parte din gratuitate, copilul nu plătește nimic”.

Olimpia Diaconiuc