12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 13:22

Ministrul Gabriel Oprea a pus în alertă structurile pentru situații de urgență

spot_img

Măsurile luate de ministrul de interne vin în condițiile fenomenelor meteorologice actuale

oprea_mai 2

Ca urmare a actualizării informării meteorologice, valabile începând de sâmbătă, ora 10, până duminică, 29 martie, ora 10, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a dispus șefilor structurilor de situații de urgență din zonele vizate să mențină o atenție sporită și să monitorizeze evoluția situației acolo unde sunt anunțate intensificări ale fenomenelor meteo-hidrologice.

Potrivit atenționării, vor fi ploi însemnate cantitativ, ce vor cumula local 15-20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp în Dobrogea, în Estul şi Nordul Munteniei şi în Sudul Moldovei. În zona Carpaţilor de Curbură şi în estul Carpaţilor Meridionali, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ploaie, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În urma dispozițiilor ministrului Gabriel Oprea, inspectoratele pentru situații de urgență au pregătit grupele operative de intervenție pentru prevenirea apariției unor situații deosebite. Totodată, în județele unde există riscuri legate de alunecări de teren sau de creștere a debitelor cursurilor de apă se vor activa comitetele locale pentru situații de urgență. Acestea vor fi pregătite pentru a lua măsurile necesare de protecție împotriva inundațiilor.

La nivelul fiecărui județ, coordonarea unitară a componentelor cu responsabilități în realizarea intervențiilor pentru situații de urgență este realizată de către inspectorii șefi ai Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență.

Andrei Tudor