30 C
București
marți, 16 august 2022 - 22:12
No menu items!

Ministrul finanțelor: Președinția are bani destui până la sfârșitul anului

spot_img

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, răspunde la acuzațiile lansate de la Palatul Cotroceni privind un așa-zis „sabotaj bugetar” prin tăierea banilor Administrației Prezidențiale.

„Nu e nici pentru prima oară, nici pentru ultima oară. Să ieși în public și să spui că felul în care ți-ai alocat sumele pe 2018, modul în care ai semnat contractele, felul în care cheltui banii arăți, practic, că nu ai o experiență foarte bună în zona aceasta. Dacă ne uităm de la an la an, din 2014 până astăzi, cred că e singura structura publică căreia i s-a dublat bugetul”, a spus Teodorovici, la Antena3, care a precizat că Iohannis are bani pentru deplasări.

„La deplăsări pot să vă spun la această oră dintr-un buget de aproximativ opt milioane de lei este doar suma de 2.2 milioane de lei angajată. Există contracte pentru această sumă. Cu alte cuvinte, nu cred că este nicio problemă ca până la final de an domnul președinte să se deplaseze acolo unde planul de deplasări stabilit trebuie realizat, dacă pe șapte luni au fost suficiente două milioane de lei, până în cei opt milioane domnul președinte se poate încadra până la sfârșitul anului”, a adăugat Teodorovici.

„Astăzi Administrația Prezidențială a trimis o adresă. M-am uitat şi eu pe ea, la ora 14.05 când a ajuns scrisoarea. În acest moment când discutăm, Administraţia Prezidenţială introduce în sistemul nostru cheltuieli, îşi face spaţiu pentru angajamente, ca să crească partea de angajamente. Eu vă dau exact extras pe ore, minute şi de la cine. Există şi pentru forumul 3 Mări sumele alocate, pentru a se desfăşura în bune condiţii. Sumele sunt în buget”, a declarat ministrul de Finanţe, la Antena 3.

Eugen Teodorovici a mai spus că, prin declaraţiile făcute marţi, reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale arată că nu au o experienţă foarte bună în domeniu.

„Îmi pare rău că este o astfel de situaţie şi se înţelege să se iasă cu astfel de declaraţii. Nu e nici pentru prima oară, nici pentru ultima oară. Să spui că felul în care ţi-ai alocat sumele, în care cheltui banii, arăţi practic că nu ai o experienţă foarte bună în zona aceasta. Din 2014 până astăzi, cred că este singura structură publică căreia i s-a dublat practic bugetul. (…) Am auzit declaraţia că s-a angajat întreaga sumă. Pot să vă dau câteva exemple. La deplasări pot să vă spun că, la aceasta oră, din bugetul de aproximativ 8 milioane lei doar pe deplasări, există suma de doar 2,2 milioane lei angajate. Cu alte cuvinte, nu cred că nu e niciun fel de problemă ca domnul preşedinte să se deplaseze până la finalul anului. Dacă pe şapte luni au fost suficiente 2,2 milioane, nu cred că sunt probleme să se încadreze în cei 8 milioane de lei”, a declarat Teodorovici.

Valeriu Motoc