17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 5:14
No menu items!

Ministrul Finanțelor, despre banii din PNRR: Voi lucra la o OUG pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării fondurilor

spot_img

Trebuie să punem rapid acești bani la treabă în folosul comunităților din întreaga țară, a transmis, joi, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, după ce Comisia Europeană a anunțat că a trimis României 1,8 miliarde de euro, prima tranșă din PNRR.

„Alături de construcția bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanțelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR. Deja o primă tranșă de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat în conturile BNR, va urma destul de repede și un avans pentru partea de împrumuturi. De aceea, reprezintă o urgență construcția unui cadru legal pentru a putea cheltui acești bani”, a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Finanțe a precizat că va lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanțe de urgență pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri.

Comisia Europeană a transferat, astăzi, României 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanțare, echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei țări în cadrul Mecanismului de redresare și reziliență. Plata de prefinanțare va sprijini demararea implementării măsurilor de investiții și de reformă cuprinse în Planul de redresare și reziliență al României.

                                                                                                                    Adina Silav