18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 21:18

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare: “Suntem pe locul 3 în Europa la creștere economică!”

spot_img

Comisia Europeană a revizuit în urcare estimarea privind creșterea economică a României în acest an, de la 3,8% la 5,1%. Ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare, a transmis că sunt vești extraordinar de bune, care plasează țara noastră pe locul al treilea în UE, după Spania și Franța. 

“Veștile bune pentru țara noastră vin astăzi de la Comisia Europeană, care a revizuit pozitiv, așa cum anticipam, prognoza de creștere pentru România în anul 2021, la 5,1%. Prognoza de creștere de 5,1% plasează România pe locul 3 în UE, după Spania și Franța.
Totodată, CE estimează un avans de 4,9% pentru economia țării noastre în anul 2022, în condițiile în care prognozele anterioare indicau o creștere de numai 3,8% pentru 2021 și 4% pentru 2022.
Toate aceste semnale pozitive sunt extraordinar de îmbucurătoare, însă reiterez apelul la prudență. Trebuie să menținem ritmul record al investițiilor publice, concomitent cu controlul cheltuielilor bugetare pentru ca România să înregistreze o creștere economică sustenabilă”, a scris Alexandru Nazare pe Facebook.

Ministrul Finanțelor Publice reiterat însă apelul la prudență, subliniind că România trebuie să menţină ritmul record al investiţiilor publice şi controlul cheltuielilor bugetare pentru a înregistra o creştere sustenabilă.

”Toate aceste semnale pozitive sunt extraordinar de îmbucurătoare, însă reiterez apelul la prudenţă. Trebuie să menţinem ritmul record al investiţiilor publice, concomitent cu controlul cheltuielilor bugetare pentru ca România să înregistreze o creştere economică sustenabilă”, a mai scris Nazare. 

E. Stan