10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 0:35

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a fost schimbat din Guvern

spot_img

Premierul Florin Cîțu l-a anunțat pe Alexandru Nazare că a trimis revocarea sa din funcție la Cotroceni chiar joi dimineață, în ședința de Guvern care a început la ora 10.

Potrivit unor surse politice, Alexandru NMazare nu a fost de acord cu alocările bugetare pe care premierul Cîțu voia să le facă, prin programul PNDL, pentru primarii liberali. De altfel, ministrul de Finanțe s-ar fi opus mai multor proiecte, pe motiv că nu sunt bani la buget.
 
Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi dimineață, că din punctul său de vedere nicun ministru liberal nu trebuie remaniat, el fiind mulțumit de activitatea acestora. De altfel, miercuri seară ar fi existat o discuție între premier și președintele PNL, Cîțu anunțându-l pe Orban despre decizia de a-l schimba pe Nazare. Ludovic Orban s-ar fi opus, dar prim-ministrul nu a ținut cont. 
 
Conflictul dintre Cîțu și Nazare este mai vechi, premierul blocându-i acestuia planul de reorganizare a Ministerului și proiectele de digitalizare.
 
Aceleași surse politice au declarat că în locul lui Nazare, la ministerul Finanțelor va fi propus deputatul PNL Dan Vîlceanu, unul dintre cei mai apropiați liberali de Florin Cîțu.
 
Marilena Nedelcu