28.9 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 19:34
No menu items!

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, chemat la raport în Parlament: „Ne împrumutăm cu 1.000 euro pe secundă!”

spot_img

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, este chemat în Parlament la Ora Guvernului, pe 30 mai, pentru a da explicații privind împrumuturile pe care țara noastră le face pe bandă rulantă, deși „ar trebui să țină sub control deficitul și inflația”. 

USR a depus o solicitare oficială la Camera Deputaţilor pentru chemarea ministrului Finanţelor Adrian Câciu la Ora Guvernului, în data de 30 mai, solicitare intitulată „România spre faliment. Ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă. Cum opriţi dezastrul fiscal?”.

Parlamentarii USR au anunțat că dacă ministrul nu va veni în Parlament, vor depune o moțiune simplă împotriva lui.

„Ministrul PSD, care ar trebui să ţină sub control deficitul şi inflaţia, a ajuns să împrumute România cu 1.000 de euro pe secundă pentru a plăti toate sinecurile pe care această coaliţie le-a creat în ultimele şase luni. Astfel, datoria publică a României a depăşit 50% din Produsul Intern Brut şi se apropie de 600 de miliarde de lei”, arată comunicatul de presă al USR.

„Explozia cheltuielilor bugetare a contribuit la recordul de inflaţie la care a ajuns ţara noastră: 13,8 în aprilie 2022, faţă de 3,2% în aprilie 2021, iar perspectivele sunt în continuare de creştere.

Ministrul PSD trebuie să explice în faţa Parlamentului şi a românilor cum s-a ajuns aici şi care sunt măsurile pe care le va lua pentru a opri scumpirile în lanţ, cum va controla deficitul care trebuia să fie de 5.84%, iar acum este pe traiectoria să depăşească 7% şi cum va opri sarabanda împrumuturilor pe care generaţiile viitoare trebuie să le plătească”, mai argumentează USR.

M. Nedelcu