-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 21:06
No menu items!

Ministrul Familiei anunță măsurile luate pentru categoriile defavorizate ale societății, în acest an

spot_img

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a făcut, miercuri, un scurt bilanț al finalului de an, în care arată câteva din măsurile luate pentru categoriile defavorizate ale societății.

Gabriela Firea anunță câteva din măsurile luate la final de an, exprimându-și speranța că în 2022 va fi loc de mai mult și de mai bine cu echipa PSD la guvernare care pune oamenii pe primul loc. 

“Pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 1.429 lei pe lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, vor beneficia de compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor.

S-au adoptat și normele legale pentru implementarea programului pilot prin care se va asigura suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Pentru a reduce pierderile și a contracara efectele scumpirilor la gaze și la energia electrică, guvernul va oferi sprijin financiar pentru investiţiile destinate producţiei şi distribuţiei de energie termică în sistemul centralizat.

Schema de ajutor de stat va putea fi accesată până la 31 decembrie 2023.” – a anunțat Ministrul Familiei pe contul său de Facebook.