16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 9:27
No menu items!

Ministrul Energiei din India: Energia solară este acum mai ieftină decât cărbunele

spot_img

India este pe drumul cel bun în ceea ce priveşte atingerea obiectivului energetic de 100 de gigawaţi de putere solară până în anul 2022, potrivit ministrului energiei, Piyush Goyal.

În timpul unui discurs din cadrul ceremoniei de lansare a planului de acţiune în 15 etape pentru sectorul de energie regenerabilă al ţării, Goyal a declarat că ia în considerare ,,ceva mai mult” pentru sectorul solar, care deja este în creştere.

,,Consider că o nouă centrală pe cărbuni ar fi mai costisitoare decât o instalaţie solară. Desigur, există nişte probleme care ar trebui rezolvate pentru a obţine putere 24/7. Acceptăm asta, dar am reuşit să venim cu un plan pentru viitor, care nu se bazează pe subvenţii.”

Anul trecut, aproape 20GW de putere solară au fost aprobaţi de guvern, iar alţi 14GW sunt planificaţi pentru 2016, conform Bugetului Uniunii.

Costurile de capital au scăzut cu 60% în ultimii patru ani, iar Deutsche Bank consideră că vor scădea cu încă 40%.

Goyal a adăugat că India este dispusă să ajute ţările în curs de dezvoltare din Asia, Africa şi din Pacific să dezvolte planuri gratuite pentru energie regenerabilă.

Octavian Cătuşanu