3.9 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 12:42
No menu items!

Ministrul Energiei anunță o posibilă descoperire de țiței sau gaze

spot_img

Nicolescu: Să nu fim surprinşi dacă o firmă din România face în curând o descoperire de hidrocarburi

sonda gaze de sist

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, spune că nu ar trebui să fie nimeni surprins dacă o companie din România va face, în “următoarele zile, săptămâni sau luni” noi descoperiri de ţiţei sau gaze naturale.

“În plus, în contextul preocupărilor din ultima perioadă ale statului român de a încuraja explorarea şi exploatarea resurselor naturale, nu trebuie să fie nimeni surprins dacă sutele de milioane de euro investite în ultimul timp vor genera în următoarele zile, săptămâni sau luni rezultate, adică noi descoperiri de ţiţei sau gaze naturale“, a afirmat Nicloescu într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.

Cea mai recentă descoperire de hidrocarburi în România fost făcută în 2012 de OMV Petrom şi Exxon. Cele două companii au descoperit 12 un zăcământ de gaze în Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Principalii producători de gaze sunt OMV Petrom şi Romgaz. OMV Petrom este singurul producător important de petrol.

Romgaz are pentru acest an un buget de explorare de 666 de milioane de lei, de patru ori mai mare decât acum patru ani, scopul fiind descoperirea de noi zăcăminte pentru a combate “declinul de producţie”.

OMV Petrom a programat pentru acest an investiţii de peste un miliard de euro, din care circa 85% pentru proiectele din domeniul explorării şi producţiei.

C.C.