6 C
București
luni, 8 martie 2021 - 23:26

Ministrul Educației susține că profesorii au prioritate la vaccinare, Valeriu Gheorghiță îl contrazice

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a stabilit cu coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, ca din a doua jumătate a lunii februarie personalul din învăţământ să aibă ”o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare”. Valeriu Gheorghiță nu neagă discuția cu ministrul Educației, dar îl contrazice, spunând că nu se poate realiza un sistem special pentru angajații din școli.

 

”Am stabilit cu coordonatorul campaniei de vaccinare că, încă din a doua jumătate a acestei luni, personalul din învăţământ va avea o prioritate sistemică în cadrul procesului de vaccinare”, a declarat, miercuri, ministrul Educației.

A doua zi, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul CNCAV, a spus că nu se pot înființa cabinete de vaccinare special destinate pentru personalul din învățământ și nici locuri rezervate în platformă, conform Europa FM.

Medicul militar a mai subliniat că doar odată cu vaccinarea cu AstraZeneca, de la 15 februarie, se vor putea face programări de către angajator, astfel că profesorii și personalul din învățământ ar putea să fie incluși aici ca și categorie. Asta înseamnă ca directorii unităților de învățământ să facă programarea personalului în cele 180 de cabinete de vaccinare, a mai spus Valeriu Gheorghiță pentru sursa citată.