4.4 C
București
miercuri, 1 februarie 2023 - 14:22
No menu items!

DOCUMENT Ministrul Educației schimbă regulile privind testarea în școli

spot_img

Ministrul educației, Sorin Cîmpanu, a anunțat, miercuri seara, într-o conferință de presă, că a semnat o completare la ordinul comun cu ministrul sănătăţii prin care s-a reglementat modul în care elevii se pot testa pentru a reveni la şcoală, începând cu a 8-a  zi după confirmarea unui caz de COVID.

„Este vorba de o completare la articolul 6 prin care am clarificat în ordinul de ministru următoarele 3 situații:  dacă există cabinete medicale școlare se vor putea testa și au obligația testării elevilor care vor să revină la școală începând cu ziua a 8-a.

Acolo unde nu există cabinete medicale școlare se va solicita DSP, iar DSP va organiza echipe mobile pentru a testa elevii care solicită acest lucru în vederea revenirii la școală în ziua a 8-a.

Dacă elevii s-au testat oriunde altundeva ei pot prezenta rezultatul negativ al acestui test”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ordinul mai precizează că elevii care NU se prezintă la testarea din ziua a 8-a, vor face în continuare cursuri online până în ziua a 14-a, când vor reveni fizic la școală fără dovada unui test.