3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 19:45
No menu items!

Ministrul Educației “s-ar hazarda” dacă ar spune cum să înceapă școala, până pe 7 septembrie. Oficialul Guvernului se întreabă, la TV, dacă școlile sunt pregătite cu materiale dezinfectante

spot_img

“Până la data de 7 septembrie, m-aș hazarda ca să spun în mod clar care este scenariul. De aceea noi am și luat decizia să dăm autonomie unităților, să descentralizăm decizia, pentru că depinde situația epidemiologică de la o localitate la alta, de la un județ la altul. De aceea nu putem spune de la nivel central cum începe școala”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la B1 TV.

Reacția ministrului vine după ce premierul Ludovic Orban a declarat vineri, cu doar o săptămână înainte de începerea școlii, că există discuții în cadrul Guvernului, ca orele să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar între 14 și 30 septembrie să fie cursuri online. 

În aceeași emisiune, Monica Anisie a întrebat telespectatorii, sau s-a întrebat pe sine, dacă școlile au materialele necesare redeschiderii porților pentru copii. 

“Trebuie să privim și specificul școlii: are spațiile necesare, astfel încât să respecte distanța de 1 metru? Are școala separatoare, dacă nu există posibilitatea distanțării? Are tot ce îi trebuie, dezinfectanți, măști? Aceste resurse sunt asigurate de autoritățile publice locale”, a mai spus ministrul Educației.